Isıcam

İki veya üç pencere camının ısı transferini azaltmak maksadıyla birbirlerinden vakum veya gaz ile doldurulmuş boşluklarla ayrılarak tek bir cam sistemi olarak birleştirilmeleri neticesinde ortaya çıkan sisteme Isıcam denir.

Isıcam üniteleri birden fazla cam plakasının tek bir sistem oluşturacak şekilde monte edilmesiyle üretilir. Günümüzde üretilen ısıcam sistemlerinde kullanılan cam plaka sayısı artan enerji maliyetlerinin etkisiyle üç plakaya kadar çıkmaktadır.

Isıcam sistemlerinde kullanılan paneller birbirlerinden çıtalarla ayrılırlar. Ayrılan her bölümün içerisinde durağan hava veya gaz bulunur. Birleştirilen bu camlar cam kalınlıklarının tolere edilebilmesi için daha geniş pencere profillerine monte edilirler.

Isıcam ürünleri artırılmış ses yalıtımına ilave olarak ideal bir enerji tasarruf avantajı da sağlarlar. İki cam arasındaki sızdırmaz alan ikincil bir yalıtım ajanı görevi görür. Artırılmış ısıl direnç kışın kaybedilen ısı miktarını azaltarak evinizin daha sıcak kalmasını sağlar.

Isıcamın yaz aylarında istenmeyen ısının eve girmesini engelleyen tam ters bir etkisi vardır. Bu ilave yalıtım klima ve ısıtıcı kullanımına duyulan gereksinimi ciddi ölçüde azaltarak enerji maliyetlerinizi minimize eder.

Pencerelerin yakınında durulduğu zamanlarda yalıtım zafiyeti kaynaklı hava akımları kolayca hissedilir. Hâlbuki ısıcam kullanımı söz konusu olduğunda istenmeyen sıcaklık akımları engellenirken iç kısımda bulunan cam oda sıcaklığına yakın bir derecede kalır.

Çit cam buğulanmayı azaltarak doğrama üzerinde meydana gelebilecek sağlıksız oluşumları engelleyebilir.

Yalıtılmış çift cam insan sesi gibi orta ve yüksek frekanslı gürültünün azaltılmasında etkilidir. İç ve dış cam kalınlıklarındaki farklılık çok daha etkili bir ses yalıtımı sağlar. Çift camlı pencereler tek camlı geleneksel pencerelere göre daha güvenli olmakla birlikte daha da yüksek bir güvenlik sağlamak için temperli ve lamine camların kullanımı tercih edilmelidir.

Isıcam , iki veya daha çok sayıda cam plakanın, aralarında ortam basıncına uygun kuru hava veya gazları barındıracak şekilde fabrika şartlarında birleştirilmesi ile oluşturulan yalıtım camı ünitesidir. Türkiye'de ilk çift cam uygulamasını, 1974 yılında Isıcam markasıyla Şişecam başlatmıştır.

Neden Isıcam ?

Isıcam  markası, yalıtım camı üretiminde;

  • Cam ve yan malzemelerin uygun kalite ve miktarda kullanıldığının,
  • Üretimin sürekli olarak uygun şartlarda ve modern teknolojiler kullanılarak gerçekleştirildiğinin güvencesidir.

Her çift cam Isıcam değildir.

Isıcam  aldığınızdan emin olmak için;

  • Isıcam Yetkili Üreticisinin 10 yıllık garanti belgesini isteyiniz,
  • Ara boşluk çıtasındaki "Isıcam " yazısını ve Isıcam Yetkili Üretici ismini kontrol ediniz.
  • Camın üzerindeki Isıcam  etiketine bakınız.
  • Isıcam Sinerji ve Isıcam Konfor’da ara boşluk çıtasında hologramlı etiketi arayınız.
  • Isıcam  üniteleri bünyesinde renkli ve renksiz düzcam, buzlu cam, kaplamalı cam, temperli ve lamine cam kullanılarak ısı ve güneş kontrolü, kazalara ve hırsızlığa karşı emniyet, gürültü kontrolü ve dekoratif görünüm sağlanabilir.

Isıcam  üniteleri ile en iyi ısı yalıtımı;

  • Ara boşluk genişliğinin 16 mm olması,
  • Ara boşluğa hava yerine argon gazı doldurulması,
  • Camlardan birinin Şişecam Low-E Cam veya Şişecam Solar Low-E Cam cam olması

durumunda sağlanabilmektedir.